Momenten van aandacht

Momenten van aandacht

Ik fietste laatst van mijn werk naar huis. Er valt altijd wat te beleven onderweg. Bij het rode stoplicht zag ik een vader met een kindje achterop zijn fiets. Het jongetje was gefascineerd door een wielrenner die naast hem stond. De wielrenner keek terug en er ontstond een mooi moment van aandacht tussen die twee. De wielrenner lachte vriendelijk naar het jongetje. Het jongetje keek blij terug. Ze zwaaiden over en weer. De vader merkte het niet. Toen het stoplicht op groen sprong, spurtten zowel de vader als de wielrenner snel weg. Het jongetje zwaaide nog steeds met een verlangende blik in zijn ogen….

Contact maken, echt contact maken, dat is nog niet zo  gemakkelijk. Hoe doe je dat? Sluit aan bij de ander, heb oog voor de ander. Toon oprechte interesse. Geef aandacht. En minstens zo belangrijk is de afronding van het contact. Voor het jongetje ging het verbreken van het contact te snel….

En ik? Ik fietste rustig verder, nieuwsgierig naar wat ik nu weer mee zou maken.